Taitei de casa fara ou, de post

Taitei de casa fara ou, de post

Daca vreti o supa cu taitei, trebuie sa stiti ca cei mai buni taitei sunt cei de casa. Iar acestia se pregatesc foarte usor cu ou, sau fara. Eu am ales varianta fara ou pentru ca imi place mai mult, deci am pregatit taitei doar dina faina, apa si ulei. Am framantat un aluat tare, l-am lasat sa se odihneasca, l-am impaturit si l-am feliat. Daca aveti o masina de taitei, munca va fi si mai putina, dar va puteti descurca foarte bine si cu sucitorul.

Din acelasi aluat puteti pregati diferite tipuri de paste.

Ingrediente si mod de preparare pentru taitei de casa fara ou, de post:

  • 100 gr de faina
  • 40 ml de apa
  • 1 lingura cu ulei de masline

Am amestecat faina cu uleiul si am framantat pana am obtinut o compozitie nisipoasa, apoi am incorporat apa si am framantat aluatul vreo 5 minute.

Am invelit aluatul obtinut in folie de plastic si l-am pus in frigider 30 de minute. Dupa cele 30 de minute l-am scos, l-am impartit in doua bucati. Am infainat suprafata de lucru si am intins fiecare bucata cat de subtire am putut. Apoi am impaturit aluatul, pudrandu-l cu faina intre fiecare pliu.

 

Taiteii ii puteti taia cat de fini doriti.

Am adaugat taiteii in ciorba care fierbea cu 3-4 minute inainte de a stinge focul, apoi am pus capacul si l-am lasat pe ciorba aproximativ 10 minute.

Fiind proaspeti taiteii nu au nevoie de mai mult timp de fierbere.

Puteti usca taiteii, sau ii puteti folosi proaspeti.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

 

Reteta de post, vegan

 

No Replies to "Taitei de casa fara ou, de post"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.