22 iun. Tarta raw vegana de cocos si banane
Tarta raw vegana de cocos si banane
Deserturile raw vegane sunt perfecte pentru vara. Sunt light, racoroase, incredibil de gustoase si bineinteles, se pregatesc rapid. Unul dintre aceste deserturi minunate este tarta raw vegana de cocos si banane. O combinatie super pe care o recomand tuturor.
Ingrediente pentru tarta raw vegana din cocos si banane:
Ingrediente pentru baza:
- 200 gr de nuci
- 100 gr de curmale cantarite fara samburi si hidratate
- Sucul de la jumatate de lamaie
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 250 gr de caju hidratate peste noapte
- 200 ml crema de cocos
- 50 gr fulgi de cocos
- 2 banane medii si bine coapte
- 50 ml de sirop de artar
- 2 linguri de ulei de cocos
- Sucul de la jumatate de lamaie
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru tarta raw vegana de cocos si banane:
Intr-un robot de bucatatrie puternic am adaugat toate ingredientele pentru baza si am pulsat pana am obtinut o pasta lipicioasa pe care am intins-o intr-o forma rotunda tapetata cu foaie de copt.
Pentru crema am procedat la fel si am pus in robotul de bucatarie toate ingredientele pe care le-am transformat intr-un amestec fin si cremos. Am turmat crema peste baza tartei si am decorat-o cu cateva felii de banana.
Am acoperit tarta cu folie de plastic si am depozitat-o in congelator pentru macar 4 ore pana la servire. De obicei eu consum deserturile raw vegane a doua zi, pentru a avea timp sa se congeleze bine.
A doua zi scot tarta din congelator cu 15- 20 de minute inainte de servire. O feliez cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Este delicioasa, cremoasa, rece, perfecta.
Daca si tie iti plac deserturile vegane si raw vegane, aici poti gasi o varietate de idei.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!