24 nov. Tortilla de patatas sau omleta spaniola cu cartofi
Tortilla de patatas sau omleta spaniola cu cartofi
De tortilla m-am indragostit ireversibil cand am vizitat pentru prima data Spania. La inceput am fost sceptica in a gusta o omleta care contine o multime de cartofi, dar imediat mi-a trecut scepticismul dupa ce am probat o inghititura.
O data la vreo 4 luni mai fac si cate o tortilla, daca e vara se poate sa fac si mai des, pentru ca imi place sa o mananc alaturi de un pahar de gazpacho rece. Reteta de gazpacho am scris-o AICI daca doriti sa o probati.
Ingrediente si mod de preparare pentru tortilla de patatas sau omleta spaniola cu cartofi:
- 1 kg de cartofi
- 1 ceapa marisoara
- 6 oua mari
- Sare dupa gust
Reteta nu poate fi mai simpla. Cartofii i-am curatat si i-am taiat in felii subtiri de tot. Am maruntit ceapa si am pus-o intr-o tigaie cu cateva linguri generoase de ulei, cartofii si putina sare.
Intre timp am batut cele 6 oua cu putina sare. Cand cartofii si ceapa au fost gatite le-am scurs bine de ulei si le-a adaugat oualor.
Am uns tigaia cu putin ulei si am turnat amestecul de oua, cartofi si ceapa. Am prajit tortilla la foc mediu spre mic aproximativ 5 minute pe o parte, apoi cu ajutorul unei farfurii am intors-o si pe cealalta parte. Dupa inca vreo 5 minute tortilla a fost gata.
Noua tare ne-a placut. Daca si voua va place tortilla, pe blog mai gasiti o reteta cu brocoli si ciuperci. Aici va las linkul:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!