Biscuiti vegani cu fulgi de ovaz si stafide

Biscuiti vegani cu fulgi de ovaz si stafide

Biscuiti vegani cu fulgi de ovaz si stafide

Pentru ca am avut putin timp liber, aseara am decis sa experimentez biscuitii cu fulgi de ovaz. Initial nu am intentionat sa ii fac in varianta de post, dar pe parcurs mi-am schimbat directia de mers. Biscuitii sunt foarte deliciosi. Sunt crocanti la exterior, iar interiorul lor este moale. Daca doriti puteti evita zaharul din reteta, dar fiind prima incercare eu m-am gandit sa adaug putin ca sa ma asigur ca ies cat de cat dulci. In locul stafidelor, sau pe langa ele puteti adauga merisoare uscate, bucati de prune uscate, picaturi de ciocolata, fulgi de cocos, etc.

Este o reteta care poate fi adaptata usor gusturilor voastre.

Ingrediente si mod de preparare pentru biscuiti vegani cu fulgi de ovaz si stafide:

  • 120 ml de ulei de floarea soarelui
  • Vanilie
  • 50 gr de zahar
  • 50 ml de sirop de agave sau de artar
  • 1 praf de sare
  • 150 gr de fulgi de ovaz
  • 200 gr de faina
  • 5 gr de praf de copt
  • 20 gr de chia rasnita
  • 80 ml de apa
  • 50 gr de stafide

Am amestecat chia rasnita cu apa si am lasat-o deoparte.

Intr-un bol am amestecat uleiul de floarea soarelui, vanilia, zaharul, siropul de agave si praful de sare. Am adaugat fulgii de ovaz, faina, praful de copt si semintele chia(agentul de legare). La final am adaugat stafidele si am amestecat toate ingredientele cu mana, pentru a distribui uniform atat semintele chia, cat si stafidele.

Am format bilute pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am aplatizat bilutele cu podul palmei si am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana devin rumeni si frumosi.

Biscuiti vegani cu fulgi de ovaz si stafide

Mi-au iesit 26 de biscuiti mari.

Eu i-am servit alaturi de o cana cu ceai de ghimbir, anise, cardamom si scortisoara. Au fost deliciosi, iar experimentul reusit.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Retete vegane, de post!