Cele mai bune si crocante inele de ceapa - onion rings

Cele mai bune si crocante inele de ceapa – onion rings

Cele mai bune si crocante inele de ceapa – onion rings

Prin toate filmele americane, si nu numai, am vazut onion rings – inele de ceapa. De fiecare data le pofteam, pentru ca aratau icredibil de apetisant. Sa nu mai spun cat de crocante pareau. Insa nu am indraznit sa le incerc, pentru ca m-am gandit ca o felie de ceapa prajita in ulei nu poate fi chiar asa de buna…

Dar pofta e pofta, asa ca intr-un final am indraznit sa pregatesc cele mai bune si crocante inele de ceapa. Au iesit minunate! Au fost foarte crocante, exact cum imi doream. Curand nu mai fac, dar raman cu amintirea si gustul lor delicios.

Ingrediente si mod de preparare pentru cele mai bune si crocante inele de ceapa – onion rings:

  • 2 cepe mari (ale mele au avut 300 si putin de grame impreuna)
  • 100 gr de faina
  • 50 gr de amidon
  • 4 gr de praf de copt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Piper dupa gust
  • 150 ml de apa carbogazoasa
  • 150 gr de pesmet
  • Optional: ierburi aromatica, boia, fulgi de drojdie inactiva sau alte condimente

Am decojit ceapa si am taiat-o in rondele de aproximativ 1 cm. Am separat rondelele cu grija sa nu le rup.

Intr-un bol am amestecat faina, amidonul, praful de copt, sarea si piperul. Am trecut rondelele de ceapa prin amestec, astfel incat sa fie bine imbracate.

Am turnat apa carbogazoasa peste amestecul de faina si amidon si am omogenizat bine cu o furculita. Acum este momentul sa adaugati si alte comdimente, daca doriti.

Mi-am pus inelele de ceapa pe o farfurie, amestecul de faina, amidon si apa carbogazoasa intr-un bol si pesmetul in alt vas.

Am luat cate un inel de ceapa si l-am scufundat in compozitia umeda. Cu ajutorul unei furculite l-am scos si am lasat excesul sa se scurga. Am trecut ceapa prin pesmet si am pus-o intr-o tigaie cu ulei incins.

Am lasat inelele sa se rumeneasca pe ambele parti, la foc mediu. Le-am scos pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

Noi am servit inelele de ceapa cu sos barbacue, salata coleslaw si un delicios burger.

Reteta sosului o voi scrie zilele acestea, iar daca doriti sa incercati burgerul, gasiti reteta aici:

Burger vegan cu jackfruit

Reteta salatei, aici:

Salata coleslaw – o garnitura perfecta

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!