26 aug. Ciorba de legume cu taitei de casa
Ciorba de legume cu taitei de casa
Iubesc ciorbele si supele si rar trece o zi fara sa mananc un bol de ciorba/supa calda. Printre preferatele mele se numara si ciorba de legume cu taitei de casa. Este plina de savoare si bogata in vitamine.
In fiecare zona, ciorba cu taitei se face diferit. Probabil ca multora li se va parea ciudat, dar eu sunt obisnuita ca in aceasta ciorba sa pun si doi sau trei cartofi, sa o acresc cu bors acru si la final sa adaug leustean verde. Pentru mine aceasta este cea mai buna combinatie.
Ingrediente si mod de preparare pentru ciorba de legume cu taitei de casa:
- 2 cepe
- 3 morcovi potriviti
- 1 ardei kapia
- 1 ardei verde
- 1/2 de telina mica
- 1 pastarnac
- 2-3 rosii curatate de pielita
- 3 cartofi
- Taitei de casa (reteta taiteilor de casa o gasiti AICI)
- Bors acru dupa gust
- 1 legatura buna de leustean
- Sare si piper dupa gust
Am tocat ceapa, ardeii, telina, pastarnacul cubulete, iar morcovii i-am taiat rondele. Am adaugat legumele intr-o cratita impreuna cu 2 linguri de ulei si putina sare si le-am calit cateva minute.
Am decojit rosiile, le-am tocat si le-am adaugat in cratita. Am lasat rosiile sa se gateasca vreo 10 minute, timp in care am adaugat si jumatate de pahar cu apa.
Intre timp am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am adaugat in oala. Am turnat doi litri de apa, sare si am lasat ciorba sa fiarba pana legumele au fost gata.
Faceti ciorba cat de deasa doriti. Puteti adauga mai multa sau mai putina apa, dar nu uitati ca taiteii vor absorbi o cantitate destula.
Cand cartofii si morcovii au fost fierti am adaugat borsul acru si am asteptat sa inceapa din nou sa fiarba. Am adaugat apoi taiteii si dupa 4 minute am stins focul. Am pus in ciorba leusteanul tocat marunt si am pus capacul peste cratita.
Imi place sa mananc putina ceapa alaturi de aceasta ciorba. Este absolut delicioasa!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Reteta de post, vegan