Gratin de cartofi si conopida

Gratin de cartofi si conopida

Am pregatit in weekend cateva feluri simple de mancare pentru un pranz cu prietenii. Toate felurile au fost vegane, cu exceptia acestui gratin de cartofi si conopida.

Am mai pregatit o salata de morcovi cu portocale, o salata Tabbouleh, humus, lipii naan si vinete coapte. Reteta humusului o gasiti AICI, iar reteta de lipii naan o gasiti AICI.

Va las reteta si sper sa o incercati curand. Eva a mancat cu mare pofta, desi in general nu mananca mai nimic.

Ingrediente si mod de preparare pentru gratin de cartofi si conopida:

  • 1 kg de cartofi fierti
  • 500 gr de conopida gatita la aburi
  • 3 oua
  • 250 gr de smantana
  • 100 gr de cascaval – am folosit ementaler
  • 2 linguri de parmezan
  • Sare dupa gust
  • Optional: ierburi, chives

Am fiert cartofii in coaja. I-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am curatat si sfaramitat, dar nu de tot. Conopida am fiert-o la aburi.

Am amestecat cartofii cu ouale, smantana, cascavalul si parmezanul, am adaugat putina sare si am omogenizat. Acum e momentul sa adaugati ierburile aromatice sau chives, daca folositi. Eu nu am avut, asa ca nu am pus. Pentru Eva am pastrat o portie mica fara sare. La final am adaugat conopida defacuta in buchete mici si am integrat-o bine in compozitie.

Am uns un vas cu unt, apoi am turnat amestecul. Am mai pus niste ementaler razuit deasupra si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Asa de simplu a fost si a iesit un gratin sau o budinca cremoasa , aromata si cu o crusta tare faina.

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!