30 oct. Salata cu bulgur, naut, cartof dulce si salsa de avocado
Salata cu bulgur, naut, cartof dulce si salsa de avocado
Cand cheful de gatit nu e prea mare, sau timpul nu este suficient, apelez la retete simple si rapide. O astfel de reteta este cea de astazi. Cu toate ca se pregateste repede, salata aceasta este plina de gust, de arome diferite si nu in ultimul rand, de vitamine.
Ingrediente si mod de preparare pentru salata cu bulgur, naut, cartof dulce si salsa de avocado:
- 250 gr de bulgur
- 500 ml de apa
- 2 cartofi dulci (aproximativ 250 de gr)
- 250 gr de naut fiert
- 2 rosii mari
- 10 frunze de salata sau dupa dorinta
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde/galben
- 1 ceapa rosie
- 10-15 masline
- 2 cepe verzi
- 1 ardei iute
- 1 lime
- Optional: o mana de patrunjel
Pentru condimentat cartofii dulci:
- chili, oregano, sare si piper, ulei de masline – toate dupa gust
Pentru condimentat nautul:
- Oregano, cimbru, boia de ardei, turmeric, sare, ulei de masline – cate putin din fiecare
Pentru salsa de avocado:
- 1 avocado copt
- Zeama de lime dupa gust
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi(dupa gust)
- 1/2 de cana cu apa
- Sare si piper
- Optional: chili
Intr-o cratita am pus 500 ml de apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am turnat apa peste bulgur. Am acoperit bulgurul si l-am lasat sa absoarba toata apa. Toata treaba dureaza 20 de minute.
Intre timp am curatat cartofii dulci. I-am taiat cuburi si i-am condimentat cu mirodeniile enumerate mai sus. I-am asezat pe hartie de copt si in 15-20 de minute au fost gata.
La fel am procedat si cu nautul. L-am condimentat cu mirodeniile enumerate mai sus si l-am copt in jur de 10 minute, pastrand un ochi in cuptor. Il puteti face si in tigaie, dar mie mi se pare mai convenabil in cuptor.
Cat cartoful dulce si nautul s-au copt, am feliat toate legumele dupa placul meu si am trecut la salsa de avocado.
Am curatat avocado, i-am scos samburele si l-am asezat in blender alaturi de celelalte ingrediente. Am mixat pana am obtinut o pasta fina. O puteti face mai densa – punand mai putina apa, sau mai lichida – adaugand mai multa apa.
Cand bulgurul, nautul si cartofii au fost gata am trecut la asamblat salata:
Am asezat bulgurul pe primul strat, apoi am aranjat cartofii dulci, nautul si celelalte legume. Deasupra am asezat salsa de avocado si am mai stors putin lime. In momentul servirii am amestecat toate ingredientele si am condimentat cu sare si piper.
A fost o salata excelenta si pentru ca facusem cateva lipii, am improvizat si un wrap sau burrito cu aceleasi ingrediente(mai putin bulgur).
Va las imagini sa va convingeti!
Daca doriti reteta lipiilor, o gasiti AICI, doar ca de data aceasta le-am facut rotunde si le-am copt aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte, astfel incat sa ramane molcute si usor de lucrat. Le pastrez in pungi de plastic.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!