Supa crema de rosii din gradina

Supa crema de rosii din gradina

Supa crema de rosii din gradina

Cand am vazut rosiile pe care mama mi le-a adus, o sumedenie de idei au navalit in mintea mea. Cate bunatati as putea face din ele. Mereu mi-au placut rosiile, iar cand eram copil obisnuiam sa le mananc direct din gradina, doar usor lustruite de bluza pe care o purtam. Aceea era fericire adevarata.

Supa crema de rosii

Pe langa multele salate de care m-am bucurat, am hotarat sa pregatesc si o supa crema de rosii.  De ce sa nu profit de aceste minunatii aromate, acum in plin sezon? Zis si facut! M-am apucat de treaba si pranzul a fost gata in mai putin de o ora.

Ingrediente si mod de preparare pentru supa crema de rosii din gradina:

  • 1,5 kg de rosii bine coapte
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 100 gr de telina
  • 10-15 frunze de busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • Sare si piper dupa gust

Pentru aceasta supa am ales mai multe tipuri de rosii. Am folosit cateva cherry, cateva rosii mai lunguiete, diferit colorate si cu arome diferite.

Si pentru ca rosiile au fost atat de coapte, mi-a fost usor sa le curat pielita. Acest pas este optional. Puteti lasa rosiile nedecojite, iar la final puteti strecura supa printr-o sita deasa. In felul acesta scapati de bucatile de pielita sau de semintele care nu au fost maruntite bine in blender.

Am curatat ceapa, usturoiul, morcovul si telina si le-am taiat in bucati nu foarte mici, pentru ca la final toate vor fi blenduite.

Intr-o cratita am pus 3 linguri cu ulei de masline, am adaugat ceapa, usturoiul, morcovul si telina, putina sare si am asteptat sa se caleasca aproximativ 5-6 minute. Am adaugat rosiile taiate in sferturi, oregano uscat (eu am pus si doua crengute proaspete) si 500 ml de apa(echivalentul a doua cani).

Am lasat supa sa fiarba la foc mediu pana toate elementele au fost bine gatite, aproximativ 25 de minute. Spre final am adaugat si frunzele de busuioc proaspat. Am condimentat cu sare si piper si am luat cratita de pe foc.

Daca veti considera ca supa este prea densa, mai adaugati apa fierbinte sau calduta, pana ajungeti la consistenta dorita. Dupa ce supa s-a racit vreo 10 minute, am transformat totul intr-o crema fina cu ajutorul blenderului.

Am servit supa crema de rosii alaturi de cateva crutoane si a fost absolut delicioasa. Pranzul a fost servit, iar familia a fost incantata de aromele acestei supe simple.

Puteti servi supa si cu o lingura de iaurt, putin piper proaspat rasnit si o frunza de busuioc.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

 

Reteta de post, vegan



error: Content is protected !!