Samosas cu cartofi si mazare - aperitiv indian popularIn orice restaurant indian ati merge, samosas apare in meniu ca un aperitiv insotit de diferite sosuri: dulci, dulci - acrisoare sau picante. De cele mai multe ori varianta vegetariana este umpluta cu cartofi si mazare, asezonata...

Chiftele din linte rosie sau mini burgeri din linteChiftelele din linte sunt foarte gustoase si m-am gandit sa le pun in valoare facand niste burgeri. Nu orice fel de burgeri, ci o varianta mini - perfecta pentru zile de nastere, musafiri, copilasi sau numai buni...

Tort de morcovi cu crema de branza si caramelCand lumea aude de prajitura sau tort de morcovi de obicei stramba din nas, crezand ca asa ceva nu poate nicidecum sa fie gustos. Cum sa folosesti morcovul la un tort? Ei, cum? Foarte usor! Tortul de...

Biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoareBiscuitii sunt nelipsiti din casa noastra, iar acesti biscotti/cantuccini sunt perfecti pentru ceaiul de dimineata sau cel de la ora 5. Sunt crocanti, aromati si perfecti pentru rontait. Textura acestor biscuiti este mai dura, in mod normal fiind serviti...

Supa crema de linte rosie cu mentaLintea este foarte apreciata in casa noastra. O folosim des la pateuri, la ciorbe si supe, in tocana, chiftele, burgeri, chiar si pentru sos la paste.Exista mai multe feluri de linte: rosie, verde, neagra, maro. Pentru supa de astazi...

Cous-cous cu legume in stil marocanCous-cous-ul are forma unor granule mici si sferice cu un diametru de 1 mm, este facut din faina de grau dur si isi are originea in tarile Africii de Nord (Tunisia, Libia, Maroc, Algeria, Egipt). Numele isi are originea din...

 Tarta vegana cu banane si caramel - Banoffee pieCa sa continui seria deserturilor vegane, astazi va propun sa incercati o tarta dementiala. Are o crusca crocanta, are banane, caramel, frisca, are chiar si ciocolata! E o combinatie delicioasa! Caramelul se potriveste de minune cu bananele,...

Paine cu faina integrala fara framantarePentru ca de ceva timp am inceput sa fac paine, m-am gandit ca ar fi timpul sa imi usurez putin munca si sa incerc painea fara framantare. Am tot auzit de aluatul care nu necesita framantare, am citit multe retete,...

Tarta raw vegana cu mango si cocosNu stiu despre voi, dar mie combinatia de mango si cocos mi se pare absolut geniala. O folosesc la inghetata, la smoothie-uri si la multe prajituri. Astazi va las o reteta foarte rapida si usoara, asa cum sunt toate...

Tarta cu baby spanac si rosii cherryDe spanac m-am indragosit ireversibil de cand eram un copil. Pe atunci mama il facea cu smantana si eu devoram totul, inainte ca altcineva sa mai poata apuca sa guste. Gurmanda am fost de pe atunci. Mi-a placut si...