Aluat pentru pizza si pizza vegetariana  Ingrediente si mod de preparare pentru aluat pentru pizza si pizza vegetariana: Din cantitatile de mai jos au rezultat 2 pizza cu diametrul de aproximativ 24 de cm. Pentru blatu de pizza:450 gr de faina 1 lingurita de sare Optional: 1...

Fursecuri cu ciocolata sau chocolate chip cookiesAm tot copt fursecuri cu ciocolata, dar parca mereu lipsea ceva din ele. Nu aveau gustul celor pe care le cumparam din magazin. Ieseau prea umflate, prea fainoase, nu erau ceea ce imi doream. Cu timpul si cu multe...

Tort aperitiv din dovleceiCine spune ca torturile trebuie sa fie neaparat dulci? Noua ne plac mult si torturile sarate, pe care le servim ca aperitiv la diferite ocazii.Tortul acesta il pregatesc destul de des pe timp de vara, cand dovleceii si rosiile gustoase se gasesc...

Ingrediente si mod de preparare pentru paine impletita cu faina integrala:300 gr de faina alba 150 gr de faina integrala 12 gr de drojdie proaspata 270 ml de apa calduta 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sareAm amestecat drojdia cu putina ...

Negresa de post sau vegana cu banane si visineSunt sigura ca si voua vi se intampla sa uitati de unele fructe. La noi se intampla des sa cumparam mai multe banane si se intampla si mai des ca acestea sa aiba timp sa se inegreasca....

Chiftele din orez si ciuperci - reteta de post Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din orez si ciuperci - reteta de post:150 gr de orez 400 gr de ciuperci - eu am folosit brune 2 cepe 3 catei de usturoi 1 legatura de...

Chiftele din linte rosie- reteta de postAceasta este o reteta rapida si gustoasa de chiftele vegane sau de post. Lintea rosie este gustoasa si fierbe foarte repede, de aceea o prefer la chiftele, supe crema, tocane si altele.In aceste chiftele puteti sa adaugati si morcov...

Cozonac vegan sau de post aromat cu portocalaCozonacul este unul dintre deserturile traditionale preferate. Si daca tot e aproape iarna, am aromatizat aluatul dupa cum se cere. Cu lamaie, vanilie, multa portocala, merisoare, stafide si chiar putina scortisoara. A iesit o minunatie pufoasa. Umplutura am...

Cosulete umplute cu crema de branza din cajuCosulete fragede din fulgi de ovaz, crema fina din caju aromatizata cu ceapa verde si marar, o combinatie absolut delicioasa si un aperitiv care atrage atentia la orice masa. Aceste cosulete au avut mare succes intre prietenii nostri...

Icre vegetale din seminte de chiaAceasta este o varianta vegana sau de post a clasicelor icre. Sa fiu sincera, nu mi-a placut niciodata pestele, dar ocazional mancam icre. Nu imi placeau in mod deosebit, dar nici nu imi displaceau. Am mai pregatit de cateva ori...