Ciorba de cartofi cu tarhon!A venit si randul unei ciorbe pe blog! O ciorba pe care eu o indragesc foarte mult. Ciorba de cartofi cu tarhon proaspat sau uscat! Imi place mult aroma pe care tarhonul o ofera, asa ca de fiecare data cand il...

Biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina!De multe ori sotul imi spune ca ii este pofta de biscuiti, dar ar vrea o versiune mai sanatoasa, din care sa poata manca fara sa se ingrijoreze de cantitatea de zahar pe care o consuma. Am copt...

Chec vegan cu banane, nuci, carob si ciocolata! Oricat as incerca, la dulce nu pot renunta!Astazi va las reteta unui chec vegan, pufos, usor umed din cauza bananelor si extrem de delicios. Reteta e gata in 40 de minute cu tot cu timpul de coacere....

Crema din migdale - pasta din migdaleSaptamana trecuta am pregatit lapte din migdale si v-am spus ca voi lasa o reteta in care puteti folosi pulpa ramasa in urma stoarcerii laptelui. Ar fi pacat ca acele bucati marunte de migdale sa fie irosite, asa ca...

Caramel vegan/de postO veste buna este aceea ca daca ati devenit vegan, daca va propuneti sa deveniti vegan sau daca tineti post, nu este necesar sa renuntati la caramel! De ce este aceasta o veste buna? Caramelul este folosit in nenumarate preparate de patiserie, la...

Cartofi crocanti la cuptor cu rozmarin!Cartofi crocanti la exterior, moi in interior, aromatizati cu rozmarin, cimbru si usturoi. Sunt perfecti serviti cu sosul preferat, alaturi de o salalata sau de cateva muraturi.Cartofii sunt prieteni cu mine si ma salveaza mereu din situatiile in care nu...

Frisca din cocos - frisca de post!Desi am inclus aceasta reteta in alte doua articole, m-am gandit totusi ca merita si ea explicata separat. De ce? Pentru ca este delicioasa, se face rapid si e o alternativa mai sanatoasa pentru frisca din comert.Pentru frisca din...

Mousse vegan de ciocolata!Cu o floare nu se face primavara, dar ne aduce zambetul pe buze! Astazi, intr-o zi de iarna, din paharul meu a rasarit o floare! Cu toate ca nu a adus primavara, sunt sigura ca ii anunta venirea. Nu am plantat nimic...

Ricotta din migdale!De ce ii spun ricotta? Pentru ca la textura se aseamana foarte mult cu clasica ricotta sau cu branza romaneasca de vaci, pentru ca desi este cremoasa si fina nu o pot numi crema de branza, pentru ca are si gust asemanator branzei...

Cum sa faci lapte de migdale acasa?Zilele trecute va spuneam ca voi incepe o serie de retete in care va voi prezenta cat de usor este sa pregatim lapte si branzeturi vegetale acasa. De ce fac asta? Pentru ca mi se pare mai sigur, mai...