Cartofi frantuzestiDin cartofi se pot face atatea feluri de mancare, incat eu niciodata nu o sa ma plictisesc de ei. Astazi am faut un gratin de cartofi tare bun, cartofi frantuzesti. Sunt cremosi si deliciosi. eu i-am mancat ca fel principal, langa o salata.Ingrediente...

Paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovleceiPentru ca in ultima vreme cam toata mancarea o gatesc pe fuga, am nevoie de retete rapide, dar gustoase si nutritive. Pastele se gatesc foarte usor, sunt satioase si daca se adauga cateva legume in sos, aduc...

Pate vegetal din linte si rosii uscateLintea este foarte indragita in casa noastra, iar pateurile din linte se pregatesc destul de des. Pentru acestea folosesc si linte verde, dar este adevarat ca prefer lintea rosie.Am incercat multe combinatii pentru pateurile din linte rosie, iar...

Snitel vegetarian din soia si legumeIngrediente si mod de preparare pentru snitel vegetarian din soia si legume:150 gr de granule de soia2 cepe medii1 morcov1 bucata de telina - aprox. 100 gr5 catei de usturoi1 ou mare2 felii de paine inmuiate in lapte vegetal70-100 gr...

Chiftele din cartofi si branzaPentru cei ce indragesc chiftelele, aceasta este o idee rapida si usoara. Noi am servit chiftelele din cartofi si branza alaturi de fasole verde si cateva rosii uscate, dar merg perfect langa o salata proaspata.Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele...

Ingrediente si mod de preparare pentru curry cu lapte de cocos si oua:6 oua1 lingura de ulei de cocos1 lingurita de seminte de mustar1/2 lingurita de seminte de fenicul3 boabe de cardamom verde2 cuisoare1 bucata mica de scortisoara2 cepe3-4 catei de usturoi1 cm de ghimbirCateva...

Chiftele din fulgi de ovaz si cartofi - vegane sau de postNoua ne plac mult chiftelele. Merg ca aperitiv, merg pe langa legume, orez, cartofi gatiti in tot felul, sos de rosii sau o salata simpla. Se pot lua si la pachet, la iarba verde,...

Cus-cus cu tocana de vineteDe cand am descoperit cus-cus-ul, l-am indragit imediat. Il folosesc in loc de orez, il pun in salate, wrapuri, e o garnitura minunata pentru orice leguma sau tocana. Astazi l-am facut pereche cu niste vinete bune. S-au potrivit minunat.Ingrediente si mod...

Mancare din linte rosieCred ca si voi aveti una sau cateva retete super rapide si usoare pe care le folositi atunci cand sunteti in graba sau pur si simplu v-ati pierdut cheful de gatit. Pentru mine o asemenea reteta este mancarea de linte rosie. Pe...

Omleta din tofu cu ardei si spanacUn mic dejun de post, care poate inlocui cu succes omleta clasica. Pentru o culoare autentica am folosit turmericul, iar pentru acel gust de ou, sarea kala namak. O sare cu un miros sulfuros si cam neplacut, dar cu...